Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

 

Paws n Music Association se snaží vytvářet příležitosti pro psovody se zájmem o dogdancing. Umožňuje jim získavat informace a znalosti o výcviku psů ve spojení s hudebním vyjádřením. Dále jim nabízí možnost předvádět dogdancing, soutěžit nebo se prostě jen bavit se svými psy.

Paws n Music Association od svého založení pravidelně organizuje soutěže,s.jpg přehlídky a workshopy (tréninkové semináře a setkání) a od ledna roku 2004 je oficielně registrována pod Kennel Clubem (jako jediný klub zabývající se dogdancing). Soutěže, které Paws n Music Association od roku 2004 pořádá, jsou s licencí Kennel Clubu. Soutěže pořádá jednodenní i dvoudenní na různých místech Anglie. Pravidelně také pořádá Progress Awards Scheme (hodnotící dny), kde uděluje úspěšným týmům certifikáty se známkou výborný, velmi dobrý a dobrý. Čtyřikrát ročně vydává pro své členy magazín nabytý informacemi, články a tipy od nejlepších psovodů a trenérů.
 
Paws n Music Association vždy podporovala větší možnost výběru ve způsobu pohybování se se psem na hudbu (dogdancing) a proto nabídla mimo divize Heelwork to Music a Freestyle další dvě divize - Musical Dressage a Dances with Dogs (hudební drezuru a tance se psy). Tyto dvě nové divize jsou nyní otevírány na každém závodu, který asociace pořádá.
 
Paws n Music Association razila tomuto sportu cestu tím, že nabídla příležitosti rozvíjet a uchovávat pravidla a soutěžní řád a dále semináře pro rozhodčí a d.jpgtaké soutěže, na kterých hospitují začínající rozhodčí.
 
Paws n Music Association má své členy nejen po celém spojeném království, ale i po celém světě. Pobočka Paws n Music Association je třeba i na Novém Zélandu. Tamní klub převzal veškerá pravidla Paws n Music Association, včetně Progress Awards (tak jako Dog Dancing Club Czech Republic). V roce 2007 se Paws'n'Music stala součástí Kennel Clubu, který sdružuje všechny organizace věnující se Dogdancing, takže se změnila některá pravidla posuzování, ale PnMA si ponechala svoje charakteristické prvky, jako jsou čtyři divize nebo postupové zkoušky.
 

 

Oficiální stránky PnMA: www.paws-n-music.co.uk.